Filip och Fredrik kärlekshyllar vännen i tv


Han vårdas på sjukhus efter olyckan och hjärtproblemen.Nu tillägnar Filip och Fredrik sin nya Kanal 5-serie till Patrik Andersson.– En av de mest inspirerande människor vi någonsin träffat, säger Filip Hammar i premiäravsnittet. I sista stund klipper Kanal 5 om premiäravsnittet av Filip och Fredriks ”Trevligt folk deluxe”, med premiär under torsdagen.
Avsnittet får en prolog där humorduon kärlekshyllar vännen Patrik Andersson, 50, som är en av huvudpersonerna och även initiativtagare till integrationsprojektet.
Strax före jul drabbades han av akuta hjärtproblem under en bilkörning, med en olycka som följd. Sedan dess har han vårdats på sjukhus.
I prologen förklarar Wikingsson:
– Vi gjorde klart den här serien i höstas, och strax före jul drabbades en av seriens huvudpersoner, och mannen som kom på projektet Somalia bandy, av en svår hjärtsjukdom. Han vårdas nu på sjukhus och vi vet inte riktigt hur det kommer att gå för Patrik, säger Wikingsson.
LÄS OCKSÅ PLUS Så gick det för Filip & Fredrik-originalen
”Vi tror att det är det Patrik hade velat”
Filip Hammar fortsätter:
– Det vi vet är att Patrik hann se serien innan han blev sjuk och att han tyckte väldigt mycket om den. Därför har vi i samråd med familjen valt att sända den, för vi tror att det är det Patrik hade velat, säger Hammar.
Filip Hammar berättar också att serien tillägnas Patrik Andersson.
– En av de mest inspirerande människor vi någonsin träffat, säger Filip Hammar.
Under måndagens pressmöte för ”Trevligt folk deluxe”, i Borlänge, sa Wikingsson till Nöjesbladet att vissa justeringar har gjorts i serien.
”Dumt att ha med”
Exempelvis kommer en scen som kommer tidigt tas bort, som är en förhandstitt av något som skildras i ett senare avsnitt.
– I början av avsnitt nummer ett råkar Patrik befinna sig på ett sjukhus och då kändes det dumt att ha med eftersom det inte handlar om honom, utan det handlar om hans pappa. Det var helt enkelt märkligt att ha med. Man får vara extra fingertoppskänslig. Vi har haft en bra dialog mellan Kanal 5 och familjen. Jag är helt säker på att Patrik skulle säga ”sänd skiten, det är ju fantastiskt”, sa Wikingsson till Nöjesbladet.
”Trevligt folk deluxe” är en fördjupning av biofilmen, som har utökats till fem avsnitt.
– Det finns ganska mycket i den här serien som är starkare och bättre än mycket av det som är i filmen. Men när man gör en film kände vi i klipparbetet att det inte får bli för spretigt. I tv-serien kan man ge sig iväg på stickspår som vi kände i klipprummet att man inte kan ha med i filmen, säger Wikingsson.

Fortsätt att läsa här:


Cred & Källa: Filip och Fredrik kärlekshyllar vännen i tv