Elisabet Höglund är fri från cancern


Tv-profilen Elisabet Höglund är fri från cancer – det skriver hon själv om på sin blogg.
Hon fick det glädjande beskedet under tisdagen och ser nu fram mot en fin jul.
”Vad lycklig jag blev”, skriver hon.”Igår fick jag ännu ett glädjande besked angående min hälsa. Jag är helt fri från cancer. Inga metastaser eller andra förändringar på mina organ i buken har kunnat upptäckas”, skriver den 72-åriga SVT-profilen på sin blogg.
Upptäckte cancern av en slump
Vid en magnetröntgen 2011 upptäckte läkare att hon hade cancer. Upptäckten gjordes efter att hon sökte vård efter att ha fallit i ett skidspår och brutit lårbenshalsen. I januari 2012 opererades tumören bort och hon har därefter fått gå på regelbundna kontroller för att se om cancern kommit tillbaka.
Den 9 december i år genomgick hon en ny kontroll där bland annat levern röntgades. ”Jag var väldigt orolig efter röntgenundersökningen”, skriver Elisabet Höglund på sin blogg.
”Om man som opererad cancerpatient med en jättetumör på bukspottkörteln så är det alltid levern man i första hand ska undersöka om man befarar att cancern kan ha spridit sig. Det är där metastaserna i första hand uppträder, mera sällan på lungorna eller i skelettet”, skriver hon vidare.
”Inför den stundande julen kan jag glädjas”
Redan förra sommaren visade prover att cancern inte hade kommit tillbaka, och nu kommer alltså nästa glädjebesked. ”Men det finns inga metastaser på levern – och ingen annanstans heller”, berättar Elisabet Höglund på bloggen och skriver vidare ”Vad lycklig jag blev”.
Det goda beskedet leder till att hon bara behöver genomgå en röntgenkontroll under nästa år. Och snart behöver hon inte genomgå några kontroller alls, berättar hon på sin blogg.
”Ändå vill jag gärna bli kontrollerad även i fortsättningen, åtminstone en gång om året”, skriver hon och avrundar med att ”Men nu inför den stundande julen kan jag glädjas”.
Expressen har via telefon sökt Elisabet Höglund.

Läs mer:


Cred & Källa: Elisabet Höglund är fri från cancern