Efter tio graviditeter – nu vill Angelique, 30, sterilisera sig


Inga preventivmedel har funkat för Angelique Ullén. Hon tål inte latex eller glidmedlet på de latexfria kondomerna. – Sen har jag provat plåster, p-ring och minipiller men jag blir pms-bitch from hell dygnet runt året ut på preventivmedel, säger hon.Hon har blivit gravid när hon gått på p-piller och även när hon hade hormonspiral.– Kvar fanns sterilisering eller avhållsamhet.►LÄS MER: P-piller var felpackade – över 100 kvinnor blev gravidaAngelique Ullén bor med sin familj i Stockholm och är mamma till två döttrar, 7 och 3 år gamla, och en son på elva månader. Hon känner att hon fått positiv respons på sitt beslut att sterilisera sig.– Några undrar ju: men är du helt säker?Det är hon.– Jag övervägde sterilisering redan när jag fick min äldsta dotter, och tänkte då att när jag fått mina barn då blir det sterilisering. Och nu har jag fått de barn jag vill ha.►LÄS MER: Så många män skulle använda p-pillerGraviditeterna har varit svåra.– Det är inte kul för vare sig mig eller mina barn om jag ska vara sängliggande i nio månader.Angelique har även fått uppleva missfall och så kallad missed abortion, som betyder att fostret dör i magen, men ligger kvar en tid i livmodern innan det stöts ut av kroppen

Se artikeln här:


Efter tio graviditeter – nu vill Angelique, 30, sterilisera sig