Doftar TRÄ (inte skog)!


betyg 3

Percy Nobleman

Det var dags att införskaffa nytt skäggschampo till mustaschen och som tur var fanns det en flaska Percy Nobleman Beard Wasa med i goodiebagen från World Beard Day för några helger sedan. Ni som missade denna tillställning gick verkligen miste om något! Hoppas vi ses nästa år! Nog om det!

Percy Nobleman – denne brittiske entreprenör som invaderade vårt land för några månader sedan med skäggoljor, mustaschvax och annat – har såklart ett skäggschampo i sin portfölj också. 100% naturliga ingredienser sägs det. Kokosnötolja, solrosfröolja, sheasmör mm. Doften är trä. Det osar slöjdlektion på högstadiet lång väg. Inte skog – utan TRÄ! Ren träolja alltså! Vet inte om jag gillar den så värst mycket. Det funkar men känns inte så frisk.

Percy Nobleman

Flaskan är på 100 ml och försedd med pump. Priset ligger på 245:- på Beardshop.se.

Om man har mycket vax i mustaschen har den lite svårt att tvätta ur allt, men det har de flesta milda, naturliga skäggschampon. För allmän rengöring funkar den bra. Det känns lite torrt i skäggstråna efteråt så det är bra om man följer upp med en skäggolja för att återfå glans och mjukhet. Huden känns bra. Det märks att den är mild och naturlig.

Schampot är ganska drygt. En liten klick räcker så en hel flaska bör räcka ett längre tag. Man bör inte tvätta varje dag om man inte måste. Vanligtvis tvättar jag ur vax med några droppar skäggolja som masseras in och sedan torkas ur med hushållspapper. Sedan sköljer jag noggrant med varmt vatten. Men en till två gånger i veckan vill jag gärna använda ett skäggschampo på att rengöra mer ingående.

Percy Nobleman Beard Wash funkar helt ok men jag har lite svårt för doften. Den doftar inte dåligt men lite för mycket trä för min smak.

testpilotsrecension

Läs mer:

Originalartikeln: Doftar TRÄ (inte skog)!