"Den första låten jag någonsin skrev" – Kristianstadsbladet1 Låten släpptes på olika digitala kanaler under måndagen. En skön old school-pop med beboprytmer och din moderna poprap. Men hur skulle du beskriva din låt?

– Precis, det var exakt så som vi tänkte också. Jag spelade upp låten för Jörgen på Emmy Music och han gjorde all bakgrundsmusik. Vi ville ha just den här gamla känslan med sextiontalsviben.

2 Den påminner lite om Justin Biebers tidiga hitlåtar …

– Jag tar det som en komplimang. Vi har jobbat på den väldigt mycket och när vi hörde slutresultatet så var det bara ”Wow”, det kändes skitbra.

3 Vad handlar ”Kissing in the hallways” om?

– Den handlar om att jag tycker att en tjej är jättesöt och vill spela lite kool, men att hon ska inse att jag är en snäll kille som kan behandla henne som världens bästa.

– Fun fact är att det är den första låten jag någonsin skrev, när jag var 13 år. Det var en skoluppgift egentligen. Det tog ett par timmar att skriva om texten, nu det mest refrängen som är densamma.

4 Det är första låten du släpper sedan din medverkan i ”Idol”. Varför den?

– Den har liksom fastnat i huvudet ända sedan jag skrev den. Och för en gångs skull lyssnade jag på mamma som tyckte att den hade hitkänsla, haha!

5 Hur har det varit att jobba med Jörgen Andersson i Emmy Music-studion?

– Jag har jobbat med Jörgen innan, han har bland annat mixat min låt ”Superhero” tidigare. Så jag visste att han är en bra producent och låtskrivare, men också att han är väldigt bra på att ta fram det man inte tror att man kan.

6 Hur är känslan att äntligen ha fått släppa nytt material?

– Skitbra, speciellt när det väntar spelningar i sommar. Man vill alltid spela något nytt för folk.

7 I vår och sommar väntar i det närmast en Prideturné över hela landet med start i Lund på lördag. Hur många festivalspelningar blir det?

– Det blir över tio stycken, en hel del Pridefestivaler, ända uppe i Luleå och Kiruna, ner till Göteborg. Jag älskar att uppträda och det ska bli kul att träffa så mycket nytt folk.

8 Du vann ”Årets trans” på QX-galan tidigare i år?

– Egentligen är jag bara en liten pojke – varför får jag ett pris, liksom? Men det känns jättebra – eller det kändes inte jättebra att stå där uppe på scenen och darrar skiten ur mig av nervositet när jag fick priset! – men jag är jätteglad att jag fick det!

Lyssna på ”Kissing in the hallways”.

Läs mer:


Källa: "Den första låten jag någonsin skrev" – Kristianstadsbladet