Charlies blackout som alla missade


När allt ställdes på sin spets gick det totalt åt skogen för Charlie Grönvall.
Han fick blackout och tappade texten till sin låt.
– Jag fick en blackout. Vilket så klart är jätteläskigt, det får ju inte hända, säger CharlieCharlie Grönvall är en av favoriterna till att ta hem hela Idol. Men resan kunde ha tagit slut en vecka tidigare. När Charlie skulle sjunga i semifinalen fick han blackout och tappade texten till låten ”We are young”
– Jag fick en blackout. Vilket så klart är jätteläskigt, det får ju inte hända. Jag gjorde som jag alltid gör innan och sjunger låten i huvudet. Sedan när jag börjar köra så märker jag att jag har en blackout.
Men ingen märkte något. Det var först efter att han gått vidare till final som Charlie erkände att han gjorde missen.
– Ja det gick ju bra ändå, jag tog mig igenom det. Sedan är det något som kan hända, att man får en total blackout. Och det kan bli så mycket värre. Jag har sett så mycket värre exempel på det. Någonstans är det skönt att när min kom så var det ändå väldigt milt.
Juryn var ju väldigt snäll som inte tog upp det?
– Ja eller så märkte de inte det. Jag vet inte.

LÄS MER: Nanne stoppades från att stötta Charlie

Charlie Grönvall: ”Jag fick blackout”
Charlies framföranden av Michael Jacksons ”Beat it” och Funs ”We are young” hyllades av en enig jury, och han tog sig vidare till den stora finalen av Idol som hålls i Globen den 9 december.
Idol-juryn märkte Charlies blackout
Juryn lade märke till Charlies blackout under framträdandet, men tog inte upp det i programmet.
– Jag märkte det, men så länge det inte syns och att han inte stannar upp eller tar en paus och blir alldeles till sig. Så länge man klarar av att bara köra på, säger Nikki Amini.
Men varför nämnde ni det inte?
– Det har ju hänt flera gånger, inte just med Charlie. Men jag tycker det viktigaste man visar där att det inte stör en utan att man bara kör på.
Är det inte risk att tittarna misstänker att ni favoriserar Charlie nu när det är semifinal och allt?
– Nej, jag tycker att så länge de inte stör deras framträdande så är det det som är viktigast.

LÄS MER: Charlies kamp bakom scenen – nära kollaps

Charlie Grönvall har varit sjuk under veckan, och det märktes på hans framförande av ”We are young”. Även det märkte Idol-juryn.
– Det här är verkligen din genre och du äger den. Det var jättebra. Man måste ha i baktanke att du är förkyld när man röstar, sade Nikki Amini till Charlie efteråt.

Läs mer här:


Cred & Källa: Charlies blackout som alla missade