Brännskadade Samuel stöttas av Idol-Axel – Expressen


Samuel var bara 1,5 år gammal när hans pappa tände eld på honom och hans mamma i ett ohyggligt illdåd.

I ”Sofias änglar” får Samuel träffa Axel Schylström från ”Idol” som också har brännskador.

– Han gav hopp om framtiden, säger mamma Yvonne.

När Yvonne bad sitt ex att gå hällde han bensin över henne och deras gemensamma barn Samuel, 1,5 år. Sedan tände han på.

Den fruktansvärda händelsen, som skedde 2005, lämnade både Yvonne och Samuel svårt brännskadade.

I kvällens avsnitt av ”Sofias änglar”, som sänds på Kanal 5 klockan 20.00, får familjen hjälp att renovera radhuset.

LÄS MER: Yvonnes ex tände eld på henne och sonen

I programmet får Samuel också träffa Axel Schylström, 21.

Axel Schylström, som blev känd i förra årets ”Idol”, har även han brännskador efter en olycka han var med om två dagar innan artisten tog studenten.

Axel Schylström har tidigare berättat att han fick ett infall och klättrade upp på ett tågtak. Där fick han 16 000 volt genom kroppen.

I ”Sofias änglar” gör Axel Schylström sitt bästa för att peppa Samuel, som i dag är 13 år.

– Jag tänkte att jag skulle ta med Samuel och Jesse (Samuels bror, reds anm.) till Axel Schylström som är artist. Han är ju själv brännskadad och har gått igenom en ganska ordentlig resa tack vare det, säger programledaren Mattias Särnholm i programmet och fortsätter:

– Jag tror nog att Samuel kan få hjälp och stöd av honom. Och kanske en liten förebild också. Jag tror att det är viktigt för Samuel i det här läget.

I ”Sofias änglar” berättar Axel Schylström om sin resa:

– Jag har gått igenom en fas där jag var väldigt osäker när jag gick ut. Och nu i dag så jobbar jag framför tusentals människor liksom. Det är så häftigt, när någon kollar på mig så gör de inte det för att jag har brännskador utan de är där för att se mig sjunga, säger han i programmet.

Axel Schylström ger också Samuel råd:

– Jag tror att det är viktigt nu när han går in i tonåren, att han är noga med att inte bry sig om vad andra tycker. Det var när jag kom till det stadiet som jag började må som bäst. Jag är stolt över ärren, säger han och fortsätter:

– Det är fullt möjligt för alla att göra precis vad de vill.

LÄS MER: Axel Schylströms revansch efter olyckan

I programmet berättar Samuel om mötet:

– Det var bra, jag fick prata ut med en som har varit med om samma sak som mig. Han sa att man ska strunta i vad folk tycker och sådant där. Jag börjar bli bättre på det.

Mamma Yvonne är tacksam:

– Samuel tyckte att Axel var väldigt trevlig och snäll. Och att han gav hopp om framtiden! Att man måste tro på sig själv, då kan man gå hur långt som helst, säger hon.

Läs mer här:


Källa: Brännskadade Samuel stöttas av Idol-Axel – Expressen