Bonde söker fru-Gunilla förälskade sig i tomtefar – Expressen


Gunilla Rasmusson hittade inte kärleken i ”Bonde söker fru” – däremot fann hon tomtefar på nätet.

I dag, på julafton, tomtar de tillsammans.

– Jag är en riktig tomtemor, säger hon.

När tomten på Nordpolen får det alldeles för stressigt på dopparedagen kan det hända att han tar hjälp av sina medhjälpare.

De certifierade tomtarna.

Gunilla Rasmusson, 70, och Owe Jakobsson, 66, som bor utanför Gullspång, är två av dem. Enligt Mariestads-Tidningen, som tidigare skrivit om paret, krävs det först ett prövoår där man går bredvid en gammal tomte samt att man uppfyller ytterligare några krav för att få sitt certifikat av Sveriges tomtegille.

– Jag blev medlem för fyra vintrar sedan, i Gällivare blev jag invald som tomte, säger Owe Jakobsson.

– Men jag är tomte sedan många, många år. Jag började som nisse för 40 år sedan.

Sökte kärleken i tv

Nu har han också tomtemor med sig till i stugorna. Hon heter Gunilla Rasmusson och sökte en gång efter tiden efter en livskamrat i TV4, i succéprogrammet ”Bonde söker fru”.

– Då började kärleken blomma till lite och då tände det här med lustan. Då  fick jag tag på en man men det höll inte riktigt. Så efter programmet gick jag ut på nätet. Jag var 67 och tänkte ”ja, vad fasen”. Då hittade jag denna tomtegubben, säger Gunilla Rasmusson.

När det började lacka mot julafton nämnde Owe att det skulle kunna bli svårt för dem att fira tillsammans. Han skulle ju tomta.

Tomtefar behöver en tomtemor

Första året fick han gå själv. Men andra året hakade Gunilla på och hon har blivit invald som tomtemor.

– Alltid är det bara tomten, tomten, tomten. De ser inte tomtemor. Då lät jag hornen växa och tänkte att jag måste ju vara kvinnan – kvinnan måste fram. Jag började jobba på det där och tomten har verkligen sett till att tomtemor får synas. Han säger alltid att ”tomtemor” är med också, säger Gunilla Rasmusson.

– Och nu frågar alltid barnen efter tomtemor också, säger hon stolt.

I år tomtar paret både före och efter jul. De rör sig över stora områden och på dopparedagen gör de totalt 20 stopp.

– Det bästa är att få glädja både barn och vuxna. Och det är så roligt. Man får verkligen tillbaka, säger Gunilla Rasmusson.

Fortsätt läsa:Källa: Bonde söker fru-Gunilla förälskade sig i tomtefar – Expressen