"Bonde-Sigrid" gör succé med dottern – Expressen


Sigrid Bergåkra blev känd när hon ställde upp i TV4:s ”Bonde söker fru”.

På tisdagen var hon med och ledde sin dotter Cecilia, 15, till hennes första SM-guld någonsin.

– Det kan kanske spränga många andra gränser för andra ryttare, säger Bergåkra till Hela Hälsingland.

Sigrid Bergåkra, 44, från Vallsta i Hälsingland sökte kärleken i ”Bonde söker fru” men föll aldrig för någon av brevskrivarna. Men hon blev omåttligt populär hos tv-tittarna, inte minst för sitt oortodoxa beslut att skicka hem samtliga friare från sin gård.

Bonde söker fru”-Sigrid har figurerar mycket i medierna och berättat öppet om sitt kärleksliv. Men bakom kulisserna har hon jobbat stenhårt med sin idrottande dotter Cecilia, 15.

För två år sedan vann dressyrryttaren Cecilia silver på childrens-EM och i april förra året blev hon den yngsta ryttaren någonsin att rida Grand Prix i Sverige.

– Det är det roligaste jag har gjort någonsin. Men det är bara början – ett delmål på vägen mot de stora mästerskapen, sa hon till Hippson då.

Det behövde hon inte vänta länge på. På tisdagen tog hon hem SM-guld i youngrider-klassen. Hon vann med minimal marginal på totalt 211,7 poäng. När guldet var säkrat brast hon ut i tårar.

– Det var helt fantastiskt, jag började verkligen gråta. Mitt i nationalsdagssången kom allt, säger hon till Hela Hälsingland.

Sigrid Bergåkra ingår i Cecilias team och var med och coachade fram SM-guldet. Cecilias häst Primavera blev dessutom utsedd till ”bästa svenskuppfödda häst” på tävlingarna.

– Det betyder jättemycket. Vi har inte köpt någon färdig häst från Tyskland utan Cecilia har gjort det hela vägen själv, säger Sigrid Bergåkra.

Nu ställer de in siktet på youngriders-EM senare i sommar.

Sigrid Bergåkra valde att inte låta sina döttrar exponeras då TV4 spelade in ”Bonde söker fru”, men de bodde på gården under hela inspelningstiden.

– Alla min tre barn bor på gården. Men i ”Bonde söker fru” kan man inte ha med barnen. Det skulle vara något annat program, sa hon i november.

Läs mer:Källa: "Bonde-Sigrid" gör succé med dottern – Expressen