Bonde från Kristianstad letar kärlek i TV – 24kristianstad.se


På fredag är det premiär för konstutställningar på flera platser i Kristanstad, arrangerade konstdrottningen ArtQueen. Totalt ett 60-tal konstnärer kommer att medverka och ställer ut sina verk.

Det är nu tionde året i rad som konstrundan arrangeras och på jubileet satsar de stort. Den största utställningen kommer att hållas på First Hotel Christian IV i centrala Kristianstad.

LÄS MER: Nu är påskpyntet på plats i centrala Kristianstad

– Besökarna kommer att få möta olika typer av konst från hela världen, allt från målningar till skulpturer och installationer. Det är många konstnärer som inriktar sig på design, säger Rebecca ”ArtQueen” Salomonsson.

Redan på fredagen kommer besökarna att få se en showcase från Great planet of apparel aRt i hotellets lobby. Det visas klockan 10.15, 13.00, och 16.00. Shower ges även på lördagen.

Konstnären Christine Robertson kommer att göra en speciellt installation i ett av konferensrummen kallad ”En kunglig middagslur”. Dessutom finns där en hyllning till nyligen bortgångna Ulrika Hydman Vallien.

– Det är fjärde gången vi har konstrundan här på detta hotellet. Det är en anrik miljö som gör sig bra med konst. Vi fyller korridorerna och öppnar även upp flera rum som fylls med konst, säger hotelldirektören Gustaf Andersson.

– Det som skiljer oss från konstrundan på Österlen är att vi är internationella. Det kommer konstnärer från bland annat Portugal, Brasilien och Indien som man kan prata konst med. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och konsten är en del av det, säger Rebecca Salomonsson.

För första gången kommer ArtQueens konstrunda dessutom att expandera till fler platser i Kristianstad. Araslövs golf och Artillerimuseet är nya samarbetspartners.

Tolv konstnärer kommer att ställa ut på Araslövs gård och åtta konstnärer ställer ut på Artillerimusset i Norra Åsum. På den sistnämnda platsen kan besökarna samtidigt passa på att beskåda de veteranfordon som fanns eder krigen.

– Det är jobb dygnet runt nu med att få all konsten på plats, men det har blivit väldigt uppskattat, säger Rebecca Salomonsson.

Utställningen på hotellet har öppet från långfredagen fram till den 2 april. Den invigs av konstnären från Hamburg, Gode Wilke.

Se mer här:Källa: Bonde från Kristianstad letar kärlek i TV – 24kristianstad.se