Bonde-Erik hamnar i ett kärleksdilemma


Bonde-Erik hamnar i ett kärleksdilemma när han måste välja sängkamrat.
Friarna lottar om sängplatsen och My Niklasson vinner.
Men Erik Bäckman sviker henne – efter Linneas tårar.
– Jag tycker att det är lite fegt gjort, säger My Niklasson.I veckans avsnitt av ”Bonde söker fru” hamnar grisbonden Erik Bäckman, 21, och hans friare i en knivig sits. Sällskapet ska festa och övernatta hos hästbonden Jennifer Erlandsson, 33, i Slöinge utanför Falkenberg. Gruppen får då välja vem som ska få sova i dubbelsäng respektive enkelsäng.
– Det är betydligt enklare att få en händelse att råka hända i en dubbelsäng, än i en enkelsäng, kommenterar Erik i programmet.
Det ska visa sig att det inte är så enkelt. Erik uppmanar tjejerna att fatta beslut om vem som ska få sova med honom. Då bestämmer de sig för att lotta om saken.
My Niklasson, 21, drar längsta strået. Men lyckan blir kortvarig. Linnea Åberg, 21, börjar nämligen gråta – och Erik skyndar dit för att trösta.
– Vill du att jag ska ta en av enkelsängarna i stället? frågar Erik.
– Det skulle kännas bättre, svarar Linnea i programmet.

LÄS MER: Erik Bäckmans hångelsvek i TV4

My Niklasson: ”Var överens”
Erik ändrar sitt beslut. Erik och My sover i stället i var sin enkelsäng.
My Niklasson är besviken över att Erik ändrade sig.
– Vi alla var överens. Att det blev som det blev, det kan inte jag göra någonting åt. Det var konstigt i min värld att Linnea blev ledsen av något alla var med på, säger hon och fortsätter:
– Han löste det på bästa sätt han kunde. Men jag tycker att det är lite fegt gjort. Är man konflikträdd gör man en sådan grej.

LÄS MER: Tv-bonden Erik ryter ifrån: ”Förnedrande”

Lina: ”Orättvist av Erik”
Eriks tredje friare Lina Ilar, 23, håller med My:
– Jag kan tycka att det var orättvist av Erik, om Linnea hade fått sängplatsen så hade My och jag accepterat det, säger hon.
Erik Bäckman berättar om sitt beslut:
– Man är ju medmänsklig och vill inte att någon ska vara ledsen. Jag tog beslutet på magkänsla utifrån vad jag tyckte kändes bäst, säger han.
Bonde-Eriks kritik mot TV4
Erik menar att hela situationen var skapad av TV4 för att få maximalt drama.
– I ett annat rum fanns det sängar till väldigt många personer. Jag sa att vi kunde sova där i stället, men de ville inte det, säger Erik.
Linnea Åberg håller med:
– De märkte att jag var en känslosam person som lätt börjar gråta. Så produktionen gjorde det väldigt fult mot oss när vi skulle välja vem som skulle få sova i dubbelsängen, säger hon.
TV4: ”Tvingar aldrig”
Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, slår fast att ingen tvingades till något under inspelningen:
”Bonde söker fru är ett program som följer böndernas jakt på kärlek. Produktionen tvingar självfallet aldrig några av de medverkande till något som de själva inte vill”

Läs mer här:


Cred & Källa: Bonde-Erik hamnar i ett kärleksdilemma