Bert Karlsson i krock


Entreprenören Bert Karlsson har krockat med sin bil.Ingen skadades och han har redan löst sitt bilfria problem.– Jag har köpt en ny bil, berättar han. Det var under fredagsmorgonen som entreprenören Bert Karlsson, 70, tappade sikten och körde på en bil bakifrån i en bilkö.
– Jag skulle köra bort lite skit från rutan så jag sprutade vatten på rutan och använde vindrutetorkarna men det blev att jag inte såg någonting för solen låg på så det blev svart i stort sett. Jag började bromsa ner men då hade bilarna framför redan stannat av något skäl, det var en lång kö så därför åkte jag in i en av bilarna, säger han.
Händelsen inträffade i närheten av hans hem och varken Bert Karlsson eller personen i bilen framför skadades.
– Nej, nej, jag bjöd de på på teater i Skara, eller fars rättare sagt, säger han.
Så inga sura miner?
– Nej, tvärt om för han jobbar på verkstaden där jag lämnade in bilen. Det är rätt lustigt, säger han.
”Körde i 20 kilometer i timmen”
Olyckan skedde i närheten av Bert Karlssons hem och bilen är nu på verkstad med trasig kylare och han har redan löst sitt bilfria problem.
– Jag har köpt en ny bil, jag köpte den i går och får den på tisdag. Nu har jag en lånebil, berättar han.
Bert Karlsson pratade inte i telefon när olyckan inträffade.
– Nej, nej nej, absolut inte. Det var tack vare att jag sprutade vatten på rutan och då var det för kallt ute. Det var -15 grader och jag höll kanske 20 kilometer i timmen, säger han.
Hans andra krock
Bert Karlsson har krockat en gång tidigare.
– För 25 år sedan var det en som körde ut precis framför mig i en korsning. Det var också en jävla historia för bilen jag körde in i snurrade runt och ställde sig i motsatt riktning på andra sidan och började brinna. Jag går ut och konstaterar att det började brinna så jag var omtucknad. Då kom en lastbilschaufför med sin brandsläckare och släckte branden. I bilen satt en person som inte kom ur för han hade fastnat i pedalen så det var lite otäckt.
Gick det bra?
– Ja, allt gick bra, han kom ut och branden släcktes, berättar han.

Se artikeln här:


Cred & Källa: Bert Karlsson i krock