Arga snickaren ber om ursäkt efter orden i "Fråga doktorn"


Anders ”Arga snickaren” Öfvergård bytte ut en barnmorska på grund av att hon talade finlandssvenska.
Han berättade om beslutet i SVT:s ”Fråga doktorn” och uttalandet ledde till kritik.
Nu ber han tittarna om ursäkt och förklarar sitt beslut.Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, 48, medverkade som gäst i måndagens avsnitt av ”Fråga doktorn”. Då berättade han för SVT-programledaren Suzanne Axell om när hans första barn föddes. Öfvergård berättade då att han valde att byta ut en barnmorska, eftersom att hon pratade finlandssvenska.
– Då var det så att det kom in en kvinna som var barnmorska. Det var så löjligt. Men jag har väldigt svårt för finlandssvenska. Nu har jag börjat lära mig det lite mer. Men det bara brast till. Jag kände: ”Det här går inte”. Det var inget konstigt för dem. De är väldigt vana vid det här, sa han i programmet.
Efter programmet var det flera tittare som blev arga över hans kommentar. Flera tittare kommenterade programmet i sociala medier.

LÄS MER: Öfvergård gör sitt sista ”Arga snickaren”

Anders Öfvergård vill nu förklara sitt beslut och be om ursäkt till de som tagit illa vid sig:
”Jag förstår om jag har gjort människor ledsna och det har aldrig varit min mening. Därför vill jag be om ursäkt till de som har tagit illa vid sig”
Öfvergård förklarar sitt beslut med att han var i en väldigt pressad situation och att han var orolig för att missa viktig information.

LÄS MER: Stora ilskan efter ”Fråga doktorn”

”Vi hade bett att få byta barnmorska om hon pratade engelska också. Jag var väldigt mån om att både min fru och jag skulle förstå allt som sades”, skriver han.
Anders Öfvergård var 26 år gammal när det här utspelade sig och han avslutar med att förklara att han ändrat sig angående finlandssvenskan:
”Det här är många år sedan och nu tycker jag att finlandssvenska är superfint”, skriver han.

Läs mer:


Cred & Källa: Arga snickaren ber om ursäkt efter orden i "Fråga doktorn"