Ändringar i Robin Bengtssons nummer i Eurovision song contest 2017 – Sveriges Television


All sång måste vara live och enbart sex personer får vara på scenen i Eurovision Song Contest, därför har Robin Bengtssons nummer gjorts om.

Rullbanden är kvar men två nya ansikten kommer att synas på scenen. Till skillnad från i Melodifestivalen där körsång får vara förinspelad har Robin Bengtsson efter vinsten behövt tänka om. Med behovet av live-kör och det begränsade antalet personer på scenen kommer Alvaro Estrella och Patrik Riber att backa upp Bengtsson i Kiev med både sång och dans.

Patrik Riber sågs senast på Eurovisionscenen förra året när han dansade bakom Azerbajdzjans artist Samra och har bland annat varit husdansare under Melodifestivalen 2014. Samma år ställde Alvaro Estrlla upp som artist med låten ”Bedroom” men har också körat och dansat bakom Rysslands Sergey Lazarev i fjol, Eric Saade i Eurovision 2011 och backat upp Danny Saucedo med dans i Melodifestivalen 2012.

Två ansikten som är bekanta från Robin Bengtssons nummer i Melodifestivalen är Kevin Foo och Lamin Holmén.

– Jag har tidigare dansat bakom bland andra Samir och Viktor och Eric Saade och var del av en mellanakt i Eurovision 2016, men i år är det första gången jag är med i ett bidrag och det känns extra kul att få göra det för Sverige, säger Kevin Foo.

Lamin Holmén har varit med i Melodifestivalen en gång tidigare som dansare bakom Mary N’Diaye 2013 och första gången han var med i Eurovision var i en mellanakt på hemmaplan för ett år sedan.

Gömd på scenen kommer Erik Segerstedt, tidigare medlem i gruppen E.M.D, att backa upp Robin Bengtsson med sång. Han har tidigare tävlat med E.M.D. 2010 och i duett med norskan Tone Damli i Melodifestivalen 2013.

– Mitt jobb är att sjunga ungefär exakt samma sak som Robin och förstärker det hela, säger Erik och fortsätter:

– Det är en ära att få representera Sverige i det här sammanhanget, det här är som landslaget i musik och det är superkul att vara en del av.

Lina Åhman

Läs mer här:


Källa: Ändringar i Robin Bengtssons nummer i Eurovision song contest 2017 – Sveriges Television