Allsvenska stjärnans mål: Melodifestivalen


Jens Gustafsson om IFK Norrköpings Gudi Thorarinssons musik och sång: ”Grym”

ALBUFEIRA. Efter Kevin Walker och Boris René är det dags för nästa popstjärna från svensk fotboll.

IFK Norrköpings Gudmundur Thorarinsson, 25, tillhör förhandsfavoriterna och har med två bidrag i den isländska melodifestivalen.

– Jag fick en chock när jag fick reda på att jag skulle vara med, säger mittfältaren.

Allsvenska fotbollsspelare som glänser musikaliskt

Kevin Walker, 28

Vann svenska Idol 2013, men har sedan dess hållit artistkarriären på sparlåga. 75 allsvenska matcher och nio mål hittills för Djurgården.

Boris René Lumbana, 26

Nådde finalen i svenska Melodifestivalen 2016 med ”Put your love on me”. Deltog även i tävlingen 2017. Försvarare som gjort 12 allsvenska matcher för Örebro SK och 27 matcher i superettan med Degerfors. La av med fotbollen sommaren 2016 för att helt satsa på musiken.

Gudmundur Thorarinsson, 25

Mittfältaren har två bidrag med i isländska Melodifestivalen kommande helgerna. Framför själv bidraget ”Colours”. IFK Norrköping värvade mittfältaren från Rosenborg 2017. Har förutom isländska klubbar även spelat för Sarpsborg och Nordsjälland. 3 A-landskamper för Island.

Tom Pettersson, 27

Har ingen officiell artistkarriär, men får i musikaliska fotbollssammanhang betraktas som en Youtube-stjärna. Fick en ”hit” med ”Åtvids år” (471 000 visningar) och gjorde sedan även bejublade framtränden i IFK Göteborg. Stor framgång just nu som mittback i Östersund. Över 100 allsvenska matcher för Åtvidaberg, IFK Göteborg och Östersund. Kort utlandssejour i belgiska Leuven.


Att 25-åringen, värvad till IFK Norrköping inför förra säsongen från Rosenborg, är en bra fotbollsspelare råder det ingen tvekan om.

Mittfältaren har gjort över 30 ungdomslandskamper för Island och tre A-landskamper.

Men Gudmundur ”Gudi” Thorarinsson har nog alla förutsättningar för att bli en popstjärna också.

Foto: Bildbyrån, Robin Lorentz-Allard och Jimmy Wixtröm

Kevin Walker och Boris René har tidigare uppmärksammats för sina musikaliska talanger – nu är det Norrköpings Gudmundur Thorarinssons tur.

Två bidrag med

Under de närmaste helgerna är två bidrag som Thorarinsson har skrivit med i semifinalerna av den isländska melodifestivalen. Den ena låten, Colours, kommer han att framföra själv.

Sportbladet fick en intervju och exklusiv livelyssning på bidragen när mittfältaren plockade fram gitarren på plats under IFK Norrköpings läger vid Algarvekusten i Portugal.

– Ambitionen är att göra så bra ifrån mig som möjligt, men jag är lite kluven, säger Gudi Thorarinsson. Jag visste inte om att min kompis hade skickat in låtarna och jag prioriterar fotbollen.

– Jag vill gärna hålla på ännu mer med musiken när jag blir äldre, när jag har slutat att spela fotboll.

Brorsan slutade

Äldre brodern, Ingolfur Thorarinsson, var mycket lovande fotbollsspelare i början av 2000-talet med ett flertal ungdomslandskamper. Men så fick han chansen att uppträda med sin musik – och plötsligt tog artistkarriären överhanden. Ingolfur Thorarinsson är nu en av Islands populäraste artister med flera listettor bakom sig.

– Jag vill inte att samma sak ska hända med min fotboll, säger Gudi Thorarinsson med ett leende till Sportbladet.

– Det känns som vi har ett väldigt spännande år på gång med IFK Norrköping: bra nyförvärv och hög kvalitet i truppen. Vi kan vara med högst upp i tabellen, säger han.

I slutändan kan även stark vårsäsong ge en plats i isländska VM-truppen för Gudmundur Thorarinsson.

Samtidigt får han full stöttning från ledningen i Peking för sina musikaliska sidoaktiviteter.

Stöttas av Jens Gustafsson

– Han är en grym sångare och musiker, säger tränaren Jens Gustafsson, som har hört Thorarinsson spela vid flera lagtillfällen. För att Gudi ska kunna lyckas med fotbollen tror jag det är viktigt att han får hålla på med det som han trivs med vid sidan om också.

– Han får ledigt för att delta i isländska melodifestivalen och skulle det gå riktigt bra där så får vi sätta upp en plan för hur vi ska kunna lösa det också, säger Gustafsson till Sportbladet.

LÄS OCKSÅ

Så slutar allsvenska tabellen 2018

LÄS OCKSÅ

WAGNER: Imponerande start av Thern och Larsson

LÄS OCKSÅ

Gabriel Somi om att lämna ÖFK: ”Kunde inte tacka nej”

Läs mer här:


Källa: Allsvenska stjärnans mål: Melodifestivalen