30 Blekingeprofiler: Detta hoppas vi händer 2018


Nanna Carleke, idrottare och idrottspristagare, Karlskrona:
– Det bästa med min squash under 2017 var att jag vann mitt första senior-SM! 2018 hoppas jag idrottsligt kunna försvara mitt SM-guld och få vara frisk och skadefri!

Sarah Haellquist, verksamhetsledare på Porslinan, Karlskrona:
– Det bästa med 2017 var semestern i Värmland när vi var på bäversafari. 2018 hoppas jag vi får många nya ungdomar som besöker oss på Porslinan Ungdomens hus.

Paul Ahlgren, hockeyprofil, Karlskrona:
– Bästa 2017 är husköpet och att Toyota flyttade in i nya lokaler. 2018 hoppas jag på en ny Winter Classic med Örlogsstaden HK och en härlig vår och en varm sommar.

Jens U Nilsson, musiker, Karlshamn:
– Bästa med 2017 var att jag tog tag i att börja spela in mina egna låtar. Jag hoppas alla låtarna hamnar på Svensktoppen 2018.

Kjell Hobjer

Kjell Hobjer, konstnär, Bräkne-Hoby:
– Jag hoppas på stora utställningar och att få en flickvän. 2017 är och har varit som vanligt. 2018 vill jag överleva.

Jan Lennartsson, kommunpolitiker, Karlskrona:
– På den politiska fronten: moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson ger ny härlig energi. Rent personligt så har det blivit två lyckade flyttar 2017: nytt kontor för Lennandia med toppläge i hamnen och så har Marie och jag sålt huset på Hästö och flyttat till Sturkö. Nu är vi öbor ”på riktigt”.  Inför 2018 hoppas jag att Ulf Kristersson blir ny statsminister och Alliansen gör comeback i en förhoppningsvis något stabilare värld. Arkitekttävlingen för nytt efterlängtat kulturhus i Karlskrona blir verklighet – och att vi får uppfartsvägen till huset på Sturkö klar. Hoppas också på att bygget på Kilströms kaj kommer igång, det kommer att bli superläckert.

Anna Lindh, ordförande för Sölvesborgsgymnasterna, Sölvesborg:
– Höjdpunkten 2017 var när jag fick pris som ”årets vardagshjälte 2016” på Blekinges idrottsgala i februari.Det jag ser framemot under 2018 är att Sölvesborgsgymnasternas parkour- och utegympark ska bli klar och att vi ska ha invigning förhoppningsvis under våren.

Peppe Alfiero, kanalchef på P4 Blekinge, Karlskrona:
– Bästa med 2017: Att familj och nära vänner har fått vara friska samt att hela familjen lyckades åka på gemensam semesterresa. Och att IS slogs tillbaka. 2018 hoppas jag att galenpannorna i världen blir färre och att människan börjar leva efter den gyllene regeln, dvs gör mot andra som du själv vill bli behandlad.

Halewijn Bulckaen, smyckedesigner och kulturpristagare, Karlskrona:
– Det bästa med 2017 är upplevelsen att allt är möjligt om vi bemöter varandra genom positiva samtal, oavsett om det är personligt eller professionellt – Något jag ofta upplever med personer som jag får möta i Karlskrona och Blekinge! Jag hoppas att 2018 ger en harmonisk och hållbar framtid för vår värld. Något vi alla har ett ansvar i och något som kan bli ännu mer till verklighet om vi fortsätter att positivt bemöta varandra, samt inte hålla oss blind för orättvishet eller stora problem. Tillsammans är vi starka och genom delad motivation och energi kan vi skapa denna harmoniska världen som många ändå önskar sig.

Jens Ekenberg, företagare, Karlshamn:
– Det bästa med 2017 är min familj och öppnandet av auktionsfirman. 2018 Hoppas vi att folk börja tänka mer på återvinning och besöker oss i Strömma.

Joachim Müllo

Joacim Müllo, sångare och artist, Karskrona:
– På det personliga planet så är jag väldigt nöjd med att äntligen ha gjort klart den där skivan. Inför 2018 hoppas jag att fler lär sig den ädla konsten att tänka efter innan man talar och kanske lite mer källkritik på sociala medier.

Paula Gullbing, artist och moderator, Karlskrona:
– Det bästa med 2017 var resorna. Bland annat till Kuba, Skottland och Ryssland.
Jag hoppas 2018 innebär många nya spännande möten. Och att vår skiva hittar massor av lyssnare.

Sophia Ahlin, Pridegeneral och kommunpolitiker, Karlskrona:
– Jag tycker 2017 har varit ett mellanår men så här års är det alltid sommaren i Blekinge skärgård man ser tillbaka på. 2018 hoppas jag att vi får en ny regering och ett nytt lokalt styre.

Tim Svanberg, riksdagskandidat, Ronneby:
– Vågen av populism och nationalism bröts 2017 genom valen i Nederländerna och Frankrike. Nästa år hoppas jag på ett nytt ledarskap för Sverige efter valet genom att Centerpartiet stärks och regeringen byts ut.

Mårten Johansson, krögare, Karlskrona:
– Bästa för oss 2017 var ju pensionärskvällen. Något som måste ske 2018 är ett regeringsskifte så det hoppas jag på.

Frimärkstävling. Fredrik Thomasson

Fredrik Thomasson, frimärke och tv-kändis, Karlskrona:
– Det bästa med 2017 var att jag och min son Charlie blev odödliga genom att bli frimärke. Jag hoppas 2018 kommer vara minst lika bra som 2017. Att få börja plugga, jobba som träningscoach och utvecklas som människa gör mig sjukt nyfiken på nästa år.

Alfred Appelros, vd på Citybolaget i Olofström:
– Det bästa med 2017 var den utveckling jag såg i alla de projekt varit delaktig i. Jag, mina kunder och samarbetspartners har kunnat anställa och skapa många jobb. Det jag hoppas händer under 2018 är att människor mer och mer ska se all den kraft som länets småföretagare lägger ner. De förtjänar att lyftas, de är mina vardagshjältar.

Björn Fries, politiker, Karlskrona:
– Vad gäller 2017 så blir det för en gångs skull något privat: hustruns modiga, tappra och framgångsrika kamp mot sin sjukdom. Förhoppning inför 2018 är att det internationella samfundet kan enas om hur vårt gemensamma ansvar för klimatarbetet och om hur social rättvisa ska bedrivas.

Peter ”Sune” Synnermark, KHK-profil, Karlskrona:
– Det är mycket bra som hänt under 2017, samtidigt som det förstås hänt mindre bra saker också. Mest tacksam får man vara över att hälsan varit bra och att man har underbara människor runt sig.
I stort hoppas jag som många andra på världsfred, att inga ska behöva svälta och att man ska ta hand om varandra. I det mindre perspektivet hoppas jag att KHK försvarar sin SHL plats och får ordning på ekonomin. En önskan om bra hälsa till alla är också ett måste förstås…

Billy Åkerström, räddningstjänsten, Karlskrona:
– Det bästa med 2017 att moralen fått et tydligt ansikte genom Meetoo. 2018 hoppas jag att man skapar trygghet genom att visa omtanke till varandra i samhället.

Bosse Johansson, kulturarbetare, Ronneby:
– Det bästa med 2017 var att min idol; munspelaren Charlie Musselwhite gästade Ronneby. Jag hoppas att 2018 innebär att kriget i Syrien upphör och att världen börja gå in i en fas av minskade konflikter och mer förståelse.

Patrik Hansson, kommunalråd, Karlskrona:
– Bäst 2017 är att bostadsbyggandet tagit fart i Karlskrona samt det ytterst goda samarbetet med C och L. Hoppas att den positiva utvecklingen i Karlskrona fortsätter. Ser fram emot beslut för att förverkliga ett kulturhus i stan. Och mycket hårt arbete för Karlskronas bästa.

jenny-lindeborg

Jenny Lindeborg, tf ansvarig utgivare SVT Nyheter Blekinge, Karlskrona:
– Det bästa med 2017, spontant Sverige klara för Fotbolls VM! Men också all härlig TV och journalistik vi har gjort och att fler tittare än någonsin besöker oss på webben. Inför 2018 hoppas jag på en bra valbevakning som leder till högre valdeltagande och en riktigt fin och solig sommar till oss alla. Och förstås att det går bra för Sverige i Fotbolls VM!

Sven-Gunnar Petersson, musiker och producent, Karlskrona:
– Bäst med 2017 har varit att jag har gått in i Nordic Frames som delägare. Jag hoppas att vi har ett HIF i Handbollsligan och att även KHK klarar sig kvar i SHL 2018. Det skulle vara förödande för stan om de åkte ur.

Heléne Björklund, kommunalråd, Sölvesborg:
– Bäst 2017 på det personliga planet at jag fick ett barnbarn – en underbar Astrid. För 2018 hoppas jag på ett schysst valår med många intressanta diskussioner och nya kandidater. Gott Nytt År.

Hanna Franzén, fotograf och kulturpristagare, Karlskrona:
– 2017 har varit ett väldigt händelserikt år med spännande fotoprojekt och många fina utmärkelser. 2018 har jag planer på att åka utomlands och dokumentera människor i deras vardag. Fotografierna kommer sedan ställas ut på ett galleri i centrala Stockholm. Ser fram emot det.

PeterKullring

Peter Kullring, fd tv-reporter, Karlskrona:
– Det bästa med 2017 var att mina nära och kära inklusive jag själv var hela och friska. För 2018 hoppas jag samma sak. Utan hälsan är det mesta utan betydelse. Jag hoppas, men tror det inte, att valrörelsen kommer att handla om sakfrågor. Vad är det för framtid de politiska partierna erbjuder oss? Ett samhälle där alla mår bra, eller ett samhälle för vissa seglar på räckmackan, medan vissa får tugga förra veckans utgångna barkbröd?

Emanuel Norén, pappa, Karlshamn:
– 2017: yrkesmässiga framgångar och året då jag fann mitt livs saknade pusselbit. 2018: att Donald Trumph avsätts, att SD gör ett katastrofval och att jag och min familj får fortsätta vara friska och lyckliga

Håkan Linder, mediaproducent, Karlskrona:
– Det bästa med 2017 var att jag fick fira min mamma som fyllde 90 och uppleva en jul tillsammans med båda mina föräldrar 90 och 93. Av 2018 hoppas jag på ett betydligt bättre sommarväder än -17 med sköna båtturer.. Och givetvis få vara frisk.

Sandra Penzo, kulturprofil, Karlskrona:
– Mitt absolut bästa minne från 2017 är när min sambo bjöd ut mig på vår första dejt. Det var som i en film, helt overkligt och romantiskt. Sen den dagen  har jag vetat att det är honom jag vill spendera mitt liv med. Jag hoppas att 2018 bjuder på massa spännande projekt, bl.a så kommer min film att ha premiär. Sen har jag lite andra planer på gång.

Läs mer här:


Källa: 30 Blekingeprofiler: Detta hoppas vi händer 2018